Untitled photo

JULETRÆER OM SOMMEREN


"Er du trist og har du sovs på kinden, så tag med mig til Lundeborg"


“Vil vi gerne booke jer til et juletræs film- og fotoshoot i august";  dette var svaret på en forespørgelse via LinkedIn i april fra en medarbejder hos Spinneys Dubai.


Peter Peng, som jeg har arbejdet ganske lidt sammen med for et par år siden, men har holdt kontakten til, spørger om jeg vil være med på en opgave om at filme og fotografere juletræer. Peter videresender beskeden til mig, og i nærmest samme sekunder modtager jeg selv samme forespørgelse på LinkedIn.

Vi skriver frem og tilbage med kunden og sender et tilbud afsted. Vi er ret præcise i vores skriv angående booking af vores dage, forudsbetaling af opgaven og nogle mere bløde krav. Vi hører  intet i 2 måneder indtil kunden sende en masse pdf’er, som vi skal udfylde.

En uge forinden de første optagedage modtager vi programmet, som er pakket til bristepunktet. Søndag, mandag og tirsdag på Sydfyn og vejrudsigten ser fin ud!

"I kan tro at det er et fedt syn, når man er bybo og man har set Fyn …"


Dagene forløber sig yderst afslappet og vi filmer kun udendørs i morgen- og aftentimerne for at opnå det rette mood i det bløde og varme lys. Interviews laver vi indendørs og udnytter middags- og eftermiddagstimer til det.

Det er underholdende og interessante dage med mange sjove historier fra de to sydafrikanke Directors, Lydia & Tiffany, som har besøgt København i et par dage forinden. Vi har nogle sjove og arbejdssomme dage og er alle enige om, at vi har verdens bedste og mest frie jobs, som byder på indsigt i mange dejlige menneskers liv.

Indtil 2001 tilhørte Broholm Slot familien, og vi får en eksklusiv rundvisning med mange  røverhistorier. Vi møder fire generationer af familien – yngste er 4 år og den ældste er 97 år.  Vi hører historien om det polske par, som har arbejdet på juletræsfarmen i 21 år, og har deres familieliv med to drenge i Svendborg. Og for det ikke skal være løgn, så fremlejes gården midt i juletræsfarmen til selveste Lasse & Mathilde. Fyn er fin!

Mandag aften er alle optagelser i kassen – en halv dag før tid – og tirsdag overfører vi alle filer til en harddisk over morgenkaffen og takker Lydia & Tiffany for nogle dejlige arbejdsdage på Sydfyn.  

Sidste optagedag er i oktober, hvor fire containere med danske juletræer sendes til Downtown Dubai. Redigering at filmen skulle være udført på 28. etage i Dubai, men vi endte med at blive booket til redigerning også. Her er fortællingen af Trine Grice.

Powered by SmugMug Owner Log In